tuinbank

Stijlvolle en comfortabele loungebanken voor in je tuin

Een relaxte loungebank voegt een gezellige sfeer toe aan je tuin. Ze zijn er in verschillende vormen, maten en materialen, maar hebben een ding met elkaar gemeen. Ze liggen heerlijk comfortabel en met een paar zachte kussens erop ben je zo vertrokken! Welke stijlvolle en comfortabele loungebank past op jouw terras of tuin en wat heeft jouw voorkeur?

tuinbank

Houten loungebank

Kenmerkend voor houten tuinbanken of lounge tuinmeubelen is dat het zijn eigen natuurlijke warmte behoudt. Het nodigt uit om erop te zitten of te hangen. Houten meubelen voor buiten behandel je eenmaal per jaar met olie die voor het specifieke hout bedoeld is en met een eenvoudig sopje van water en groene zeep maak je met een zachte borstel je houten tuinmeubelen weer als nieuw. Stijlvolle en comfortabele verschillende houtsoorten voor een loungebank zijn:

– Afromosia: Tropisch hardhout met het CITES keurmerk

– Eiken, teak of ander boomsoorthout

– Robinia

– Tamme Kastanje

– Jacoba

Let erop dat je voor hout kiest met het FSC-keurmerk, waardoor je zeker weet dat het verantwoord en duurzaam gekapt is. Houten loungemeubelen passen in elke tuinstijl en geven je tuin een nette uitstraling.

Wicker

Wicker geeft een tuinbank de looks van een rotan meubel, maar is eigenlijk vervaardigd van kunststof materialen. Door zijn lichtgewicht kan hij makkelijk verplaatst worden en op elke plek in de tuin of terras geplaatst worden. Wicker loungebanken zijn er in verschillende kleuren die bestand zijn tegen alle weersinvloeden van buiten. Het robuuste materiaal kan tegen extreme kou en warmte. Doordat wicker een fabrieksproduct is, is het materiaal getest op zijn stevigheid en kwaliteit. De gevlochten gerecycled polyester, wat bestaat uit HDPE of PVC kunststof zit om de metalen frame heen en is daardoor een duurzaam sterk product. Wicker tuinbanken zijn er in drie verschillende draden.

– Platte

– Ronde

– Halfronde

Bamboe of rotan

Om je tuin een exotisch of bohemian uiterlijk te geven, is een loungebank van bamboe of rotan een goede keuze. De loungebanken zijn vervaardigd van verfijnde materiaalsoorten. Bamboe en rotan worden vaak als alternatief gezien voor hout, omdat het wat goedkoper is, maar is zeker niet van minder kwaliteit. Beiden materialen hebben een lange levensduur. Rotan is net als bamboe flexibel en sterk en kunnen in alle meubelvormen gebogen worden.