dekbedovertrek

Zo houd je een dekbedovertrek goed schoon

Veel mensen maken de fout dat ze hun beddengoed net zo wassen als kleding en handdoeken. Dat is niet praktisch. Wil je dat een dekbedovertrek lang meegaat? Dan moet je deze op een specifieke manier schoonmaken en onderhouden. Zo blijft je overtrek lang mooi en blijf jij bovendien gezonder.

Wassen en strijken

dekbedovertrek

Je dekbedovertrek kun je het beste wassen op zestig graden. Er verzamelen zich een hoop afvalstoffen in de overtrek en deze moeten er goed uit gewassen worden. Tijdens je slaap ben je aan het zweten en draaien waardoor er ook bacteriën verzamelen in de overtrek. Goed wassen is dus erg belangrijk.

Je kunt de dekbedovertrek ook kouder wassen als je zestig niet goed voor het milieu vindt. Zorg dan wel dat je goed wasmiddel gebruikt en het liefst ook een verzachter. Strijken kun je doen, want dan ziet de overtrek er mooier uit wanneer deze op het bed ligt. Het is wel een flinke klus, dus je kunt ook de lichte kreukeltjes accepteren.

Laten drogen

dekbedovertrek

Heb je een droger? Dan kun je het beddengoed daarin gooien. Dat is in principe niet verkeerd, maar de stof gaat langer mee als je deze hangend laat drogen. In de zomer kun je dit bijvoorbeeld buiten aan een waslijn doen. Zo blijft je dekbedovertrek langer mooi.

Regelmatig verschonen

Bijna iedereen zou beddengoed vaker moeten wassen. Sommige mensen verschonen hun bed elke week, anderen elke twee weken. Maar wist je dat je het beddengoed het beste twee keer per week kunt verschonen? Nog vaker is zelfs beter.