Goedkope kleine keuken, waar moet je op letten? 

Eigenlijk is het zo eenvoudig als het klinkt bij een goedkope kleine keuken let je op het budget? Je kunt voor minder dan 2000 euro al een kleine keuken kopen en toch iets moois aanschaffen. Ondanks dat je zou denken dat het nadeel de kwaliteit is, is dat onjuist. Het nadeel zit hem in het deel dat de opties vaak beperkt zijn. Vaak kun je maar kiezen uit drie of vier aanrechtbladen en vijf type frontjes. Dat moet dan natuurlijk maar net bij jouw wensen passen. Maar waar kun je nog meer op letten bij het aanschaffen van een goedkope keuken? 

Pas het goedkope keukenblok zelf aan naar je wensen

Je kunt een goedkope kleine keuken opnieuw aanschaffen, maar je kunt ook je huidige keuken aanpassen. Afhankelijk van je wensen kun je ook de nieuwe keuken aanschaffen en bijvoorbeeld de kleur aanpassen als dit niet naar jouw wens is. Er zijn heel veel mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de fronts schilderen naar jouw eigen wens en smaak. Zo kun je een goedkoop keukenblok aanschaffen en toch je eigen interieur bepalen. 

Houdt wel rekening ermee dat een keuken een vochtige plek is en ook vet kan worden. Gebruik dus de goede verf en de juiste kwaliteit kwasten zodat je een strakke laag erop legt die bestand is tegen alles wat er in de keuken kan gebeuren. 

Een goedkope kleine keuken begint bij een nieuw aanrechtblad

Of je nu je hele keuken gaat vervangen of een klein deel, het aanrechtblad is een aanrader om deze mee te nemen. Een nieuw werkblad en bijpassende kraan kan een hele uitstraling geven. Dit hoeft eigenlijk niet zo heel veel te kosten waardoor je een goedkope keuken hebt met beperkte investeringen. Als je dat eventueel combineert met zelf de fronts een andere kleur verven kun je snel een nieuwe look in je keuken brengen. 

Vergeet de vloer niet in je goedkope kleine keuken 

De vloer is ook een belangrijk aspect in de keuken en bij het aanschaffen van een goedkope kleine keuken, is het aan te raden ook de vloer onder handen te nemen. Zo zijn er goedkope tegels die passen in je budget, of je kunt mogelijk je huidige vloer een nieuwe lak geven als je parket hebt liggen. Ook zeil kan je vloer al een hele andere uitstraling geven of een loopmat in de keuken, waarbij je ook nog eens bespaard in het schoonmaken van je vloer. Want de mat is vaak makkelijker gewassen dan een hele vloer gedweild.

Een goedkope kleine keuken kun je dus op veel manieren bereiken, door bijvoorbeeld je eigen keuken aan te pakken of een nieuwe keuken aan te schaffen. Vergeet niet de details, zoals bijvoorbeeld het aanrechtblad, kraan en vloer, mee te nemen om een nieuwe look te creëren. Als je handig bent kun je zelf de keukenfronten een mooie verfbeurt geven om hem helemaal in eigen stijl te creëren en dat zou je zelfs kunnen doen met een goedkope budget keuken die je nieuw aanschaft tegen een lage prijs.