Spiegel op maat

Een tropsische plant met prachtige schutkleuren

Bougainvillea werd eind 1700 ontdekt in tropische en subtropische gebieden van Midden- en Zuid-Amerika tijdens een reis rond de wereld door de Franse ontdekkingsreiziger admiraal Comte de Bougainville, die de tederheid en de naam van de plant verklaarde.

Mensen die een bougainvillea kopen, willen graag de sfeer van een zomervakanties aan de Middellandse Zee waar ze als groenblijvende klimplant menig poorten, muren, balkons en bomen langs de weg siert.

De Bougainvillea kopen kan ook online

Een bougainvillea kopen kan bij een gespecialiseerde kweker die kennis en heel veel liefde heeft voor tropische planten.

Hoewel ze het best bekend staan ​​als ongebreidelde klimmers die hun wasachtige doornen gebruiken om over te klauteren en prachtig priëlen of muren sieren, kunnen bougainvillea- planten worden gekweekt als standaard, hardgesnoeide struiken, in hangende manden, als leiboom en andere getrainde vormen, of zelfs binnenshuis als Bonsai planten.

Wat echter zeer belangrijk is, is dat deze mooie plant enkel tijdens de zomermaanden kan overleven. Vanaf de herfst, als de temperatuur onder de 10°c zakt, zullen de bladeren verkleuren en wegrotten.

Daarom raden we aan deze struik in een bloembak of pot te houden. Ze kan overwinteren op een warmer plekje binnen.

Waar groeien bougainvillea?

Bougainvillea kun je bij voorkeur buiten kweken. Hij verliest zijn bladeren voornamelijk door een gebrek aan goede voeding en een te veel aan water.

Beschouw zeker de volgende punten.

  • 1.Zonlicht – Er is meer dan 6 uur direct helder licht vereist.
  • 2.Bodem – Bodem moet goed doorlatend, vruchtbaar en rijk aan voedingsstoffen zijn.
  • 3.Water – Geef de plant water als de grondlaag van 5 centimeter aan het oppervlak droog aanvoelt.
  • 4.Meststof – Breng elke organische meststof aan tijdens het belangrijkste groeiseizoen (juni-juli).
  • 5.Bougainvillea kopen en planten kan best tussen juni en oktober.

Raadpleeg voor meer informatie de productbeschrijving op onze website.