houten pvc vloeren

Dit zijn de verschillen tussen een klik pvc vloer en een houten pvc vloer

Alle keuze is moeilijk, kijk dus goed

Maar bepalen welk vloertype geschikt is voor je project kan een van de moeilijkste onderdelen zijn van het kopen van een nieuwe vloer. Als je de basisprincipes, voordelen en soorten van vloeren goed bekijkt, zou je een vrij goed idee moeten hebben wat de juiste vloerkeuze is voor je project. Met een verscheidenheid aan vinyl en laminaat opties, en ook nog eens andere vloeren op de markt, is het geen gemakkelijke keuze.

We gaan hier wat dieper in op de verschillen tussen klik pvc vloeren en houten pvc vloeren.

In de eerste plaats, en om verwarring direct te voorkomen, het zijn alle twee pvc vloeren, polyvinylchloride dus, een kunststof. Het verschil zit hem in de laatste laag, de laag die je ziet.

Die laatste laag is een bedrukte film, dus die kan er uit zien precies zoals jij wilt dat je vloer er uit gaat zien. Als de laatste laag van echt hout gemaakt wordt spreken we van houten pvc vloeren.

Houten vloeren hebben veel onderhoud nodig

Een mooie, houten vloer, maar zonder het onderhoud? Jaarlijks schuren en opnieuw lakken of in de olie zetten is iet nodige bij een PVC houten vloer. De planken die je legt zijn niet echt van hout, maar het lijkt er wel erg op.

Het onderhoud is minder bij een pvc vloer, van welke vorm dan ook. Natuurlijk, je huis moet je goed schoonhouden. Maar met een pvc vloer is dat makkelijk.

Ook het leggen van een houten pvc vloer en een klik pvc vloer is niet erg verschillend.

As je eenmaal bepaald hebt in welke richting je de planken of tegels gaat leggen kan een beetje doe-het-zelver dat aan.

houten pvc vloeren

Planken maken je kamer langer

Planken worden in de lengterichting van een ruimte gelegd. Voor tegels is de richting niet zo belangrijk, doe dus wat je het beste uitkomt.

Kliklaminaat heeft een nadeel, het zijn planken die naast elkaar gelegd worden en daarna aan elkaar vast geklikt worden. Dat is niet zo makkelijk in je laatste rij. Ook al omdat die rij in de lengte op maat gezaagd moet worden.

Zorg er dus voor dat je laatste rij kliklaminaat op een wand eindigt die niet zo in het zicht ligt. Dan kun je het kliksysteem namelijk helemaal wegzagen en een goede lijm gebruiken.