Weet jij al hoe je moderne vloerlampen het beste kunt plaatsen?

Door hun installatiegemak en hun decoratieve uitstraling zijn moderne vloerlampen dé verlichting bij uitstek voor Nederlanders! Vloerlampen zijn ideaal om een ​​specifiek deel van een kamer te verlichten en op een eigentijdse manier een ‘touch’ te geven die de sfeer van de kamer totaal zal veranderen.

Hoe lang moet een staande lamp zijn?

De met staande lampen werken in vaak zo ook tafellampen. Dat wil zeggen, in tegenstelling tot de kroonluchters die een grote straal licht over de hele kamer geven, van een afstand, verlichten zowel de tafel als de vloer de hoeken dichtbij hen, het licht is directer en vaak richtbaar. De tafellamp is ontworpen om op meubels te plaatsen, zoals een kist, dressoir of nachtkastje. De vloerlamp is ontworpen om op de grond te zitten. Over het algemeen zal een tafellamp niet hoger zijn dan 70 cm terwijl de vloerlamp deze hoogte overschrijdt.

Wat zijn de verschillende vormen van licht die worden verkregen met staande lampen?

Bestaande uit een voet en een lampenkap, is de conventionele lamp zeer eenvoudig in gebruik. Plaats hem gewoon op de grond en verbind hem met de muur door middel van de elektrische kabel. Je geniet direct van prettige en warme sfeerverlichting. Vaak ontstaat er een contrast tussen de voet bijvoorbeeld, van hout of metaal en een lampenkap van stof of heel modern van Japans papier.

Indirecte verlichtingslamp

Staande lampen zijn ideaal als sfeerverlichting in de woon- of slaapkamer. Als je van lezen houdt, moet je je concentreren op diegene die indirect licht hebben en een leeslamp hebben die bij voorkeur kan worden aangepast. Uiteraard worden ze bij jouw favoriete leeshoek geplaatst!

In welke kamers kan ik dit type lamp installeren?

De lamp kan in elke kamer van het huis worden geïnstalleerd. Dit praktische en compacte armatuur vervult doorgaans de functie van secundaire verlichting, oftewel sfeer. Velen van ons denken dat de lamp is gereserveerd voor de woonkamer, entree of kantoor, maar vandaag zijn er dingen aan het veranderen. Sterker nog, de vloerlamp past perfect bij andere delen van het huis, waar we niet meteen aan zouden denken.