kunstgras

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Het wordt steeds meer gebruikt: kunstgras. Voor voetbalvelden, of gewoon in de tuin. Het is zeer populair. Dit heeft zeker een aantal goede redenen. Kunstgras is door de jaren heen steeds meer verbeterd, waardoor het dus ook vaker wordt gebruikt. Maar dit is niet het enige. Kunstgras heeft een aantal voordelen, waardoor het liever wordt gekozen dan normaal gras. Normaal gras kan soms lastig onderhouden zijn. Kunstgras is de makkelijkere variant en je bent er niet veel tijd aan kwijt. 

Kunstgras beter dan normaal gras

Het grote voordeel aan kunstgras is dat je het geen water hoeft te geven en dus ook niet hoeft te maaien. Het is kunstmatig, dus je hoeft het ook niet te bemesten of bang te zijn dat er onkruid zal groeien. Dit zijn allemaal punten waar je wel tegen aanloopt als je normaal gras hebt. Het nadeel aan normaal gras is dan ook dat je er erg veel tijd aan moest besteden. Ook kan het soms lang duren voordat het is gegroeid. Met kunstgras heb je deze problemen niet. 

kunstgras

Andere mogelijkheden kunstgras

Kunstgras is dus eigenlijk een makkelijke versie van normaal gras. Je hoeft je geen zorgen te maken over hoeveel zon erop komt. Het gras blijft het hele jaar door staan en heeft altijd dezelfde frisse kleur groen. Het gras kan tegen alle soorten weersomstandigheden, zonder dat het wordt beschadigd. In de zomer bijvoorbeeld, kun je er gewoon een zwembadje opleggen zonder dat het gras inzakt. Wat dus bij normaal gras zou gebeuren. Kunstgras is ideaal en geschikt voor elke plek.