Steenstrips

Soorten wandbekleding voor een uniek interieur

Zowel de binnenkant als de buitenkant van een muur vraagt om bekleding. De wandbekleding aan de gevel moet natuurlijk goed geïsoleerd zijn en aan allerlei andere eisen voldoen. Binnen mag je gelukkig lekker je eigen gang gaan en kun je die creativiteit de vrije loop laten gaan. Maar wat is er nou allemaal mogelijk als het gaat om wandbekleding? Dat ontdek je hier.

Behang is terug van weggeweest

Veel mensen denken bij behang nog altijd aan dat saaie bloemetjesbehang dat je vroeger bij je oma zag hangen. Tegenwoordig is het echter weer helemaal terug. Je kunt er fantastische dingen mee realiseren en het zal je verbazen hoeveel patronen en versies er inmiddels beschikbaar zijn. Online kun je in een oogopslag zien wat er mogelijk is. Vind je behang door het hele huis iets te dominant? Dan kun je ervoor kiezen om slechts een muur te behangen en de rest bijvoorbeeld te verven. Behang in een patroon kan inderdaad vrij heftig zijn. 

Aanbrengen

Het aanbrengen van behang is echt een vak apart dus vraag hier hulp bij of verdiep je goed in hoe het allemaal moet. Bobbelig behang dat niet mooi is aangebracht laat niet alleen sneller los maar ziet er ook veel minder mooi uit.

Steenstrips

Steenstrips op de muur

Ook op een binnenwand kun je steenstrips aanbrengen. Een muur van baksteen – of materiaal dat er heel erg op lijkt – past perfect is een industrieel interieur. Het is robuust en rauw. Daardoor kan het ook goed staan in een modern interieur. Je kunt een bepaalde kleur kiezen of het materiaal nog verven na plaatsen. Ook voor de steenstrips geldt dat de juiste bevestiging erg belangrijk is. Zorg er dus voor dat je hierin wordt begeleid of bestudeer filmpjes op het internet. Gelukkig kun je op meerdere plekken tutorials vinden over wandbekleding.