inbouwreservoir

Op zoek naar een inbouwreservoir?

We kennen ze allemaal wel. Van die oude toiletten met zo’n kolossale stortbak en een hoop zichtbaar leidingwerk. Gelukkig hebben we tegenwoordig het inbouwreservoir als moderne oplossing voor dit nare aanzicht.

Een inbouwreservoir wordt als het ware ‘in de muur’ geplaatst. In werkelijkheid is deze muur vaak een framewerk welke vervolgens betegeld of anderwijs bekleed wordt. Binnen in deze holle ruimte zit dan een een reservoir ingebouwd waar het water doorheen stroomt. Het voordeel aan een inbouwreservoir is dat het toilet opgehangen kan worden aan het framewerk en je dus geen gat in de grond hoeft te graven in het midden van je toiletruimte voor de afvoer.

Soorten reservoirs

Er zijn inmiddels al heel veel soorten, maten en merken inbouwreservoirs. Als eerste moet je gaan kijken naar de afmetingen. Past het reservoir wel in jouw toiletruimte of sterker nog; in jouw framewerk? De diepte speelt hier ook een rol. Vervolgens kijk je naar wat voor soort spoelknop je graag zou willen. Dit is bijvoorbeeld per merk en per type verschillend. Op Toiletmarkt.nl vindt je verschillende soorten reservoirs voor de inbouw van verscheidene merken zoals TECE en Geberit.

Ook voor de badkamer

Zo’n reservoir is ook perfect voor de badkamer. Het kan namelijk erg ruimtebesparend werken. Een goed idee is bijvoorbeeld om in de douche een wand als framewerk te hebben en rondom te betegelen. In dit framewerk kun je dan jouw reservoir inbouwen. Dan kun je aan de andere kant van die wand jouw toilet aanhangen en zo bespaar je de ruimte van een stortbak in jouw badkamer.