garda meer

Leuke vakantieplaatsen in Italië

Tijdens de vakantie is het de perfecte tijd om bij te komen van drukke en stressvolle werk- of schoolweken. Na corona is het eindelijk weer een beetje mogelijk om heerlijk op vakantie te gaan naar het buitenland en veel mensen doen dit ook meteen. Maak er na een tijdje geen vakantie een bijzondere vakantie van. Veel mensen denken bij een bijzondere vakantie meteen aan een vakantie buiten Europa, zoals Zuid-Amerika of Zuid-Afrika. Dit terwijl Europa genoeg te bieden heeft. Neem Italië. Het romantische land waar je kunt genieten aan het Gardameer of aan de Amalfikust. In dit artikel zullen deze mooie plekken van Italië verder worden toegelicht. 

garda meer

Gardameer

Het Gardameer. Dit is een plek waar je vast weleens van hebt gehoord. Deze plek is een van de belangrijkste toeristische gebieden van Italië. Om het Gardameer staan prachtige kleurrijke dorpjes en de natuur is er prachtig. Je spreekt in deze omgeving wel van massatoerisme. Echter blijft het een prachtig stuk van Italië. De dorpen rondom het Gardameer zijn authentiek en behouden het romantische karakter van Italië. Er zijn weinig fastfoodketens en souvenirwinkels en je kunt genieten op de sfeervolle terrassen met hoge kwaliteit aan eten, ijssalons en winkels.

Amalfikust

De Amalfi kust. Deze kust wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld en het is dan ook een magische plek om te zijn. Aan de Amalfi Kust zijn prachtige kleine dorpjes te vinden die zo uit een ansichtkaart komen. Aan stranden is er geen gebrek. Er zijn kleine inhammen met kiezels, maar ook lange zandstranden. De zee is helderblauw of felgroen en de kustplaatsen zijn meestal schoon. Wanneer je graag van wandelen houdt op vakantie zit je aan de Amalfikust goed. Het is een mooi gebied om te wandelen en er zijn verschillende wandelroutes. Aan de Amalfikust kun je dus genieten van heerlijk eten, mooie natuur en zonnige stranden.