platdakraam fako

Kiezen voor een platdakraam van Fakro

Licht in een ruimte krijgen is altijd belangrijk. Dat wil je het liefst op een natuurlijke manier doen. Er gaat immers niets boven de zon. In dat opzicht is bijvoorbeeld een platdakraam Fakro heel interessant. Het is het soort raam dat je kent van de koepelvorm. Het past goed in platte daken en geeft zo bijvoorbeeld in lange gangen van grote gebouwen ook een goede mate van natuurlijk licht. Het is ook nog eens zo dat er verschillende soorten ramen bestaan, waardoor alles goed te realiseren is. Maak daar dus gemakkelijk een keuze uit.

platdakraam fako

Het beste soort glas

Wanneer je voor een platdakraam gaat, dan is de keuze voor het soort glas altijd de belangrijkste stap. Zo is het bijvoorbeeld goed om te weten hoe het met het rendement van het glas gesteld is. Hoe hoger dit is, hoe beter dit natuurlijk ook is. Zo zijn er al ramen met HR++ glas erin. Het is wel heel interessant om hierin te investeren. Daardoor isoleert het ook goed en kan je er zeker van zijn dat de warmte die binnenkomt niet meer naar buiten gaat. Dit is natuurlijk ook een voordeel van kiezen voor platdakramen.

Niet alleen voor platte daken

Het is goed om te weten dat de koepels weliswaar vooral goed renderen op platte daken, maar dat dit niet de enige optie is. Het is ook mogelijk om ze onder kleine hellingen te plaatsen. Dit kan tot 15 graden. Het is dus ook voor sommige schuine daken een geschikte optie. Het is fijn om op die manier goed van natuurlijk licht te kunnen genieten. Het is daarnaast ook zo dat zowel plat als schuine er mogelijkheden zijn om een mate van zonwering te kiezen. Daarmee weet je helemaal zeker dat je goed gebruik van het raam kan maken.