Kantoor ontwerp: tips die jouw productiviteit op het werk zullen verhogen

Wist je dat kantoor ontwerp helpt om de productiviteit op het werk te verhogen? Dat klopt, met kleine aanpassingen kunt je een productievere ruimte creëren waardoor mensen meer en beter gaan produceren.

De werkplek heeft een enorme invloed op de manier waarop mensen hun werk doen, en ook op hun vermogen om zich te concentreren en geconcentreerd te blijven tijdens de routine.

Hieronder zullen wij de belangrijkste presenteren. Bekijk ze en voer deze veranderingen in jouw bedrijf door!

1. Voldoende verlichting

De verlichting is een belangrijke factor, zodat mensen zich geïnspireerd voelen en meer kunnen produceren. Bovendien mag niet worden vergeten dat een slecht verlichte omgeving vermoeidheid en hoofdpijn kan veroorzaken, wat mensen onproductief maakt.

Om ervoor te zorgen dat de omgeving goed verlicht is, verdient het aanbeveling optimaal gebruik te maken van het zonlicht, bijvoorbeeld met grote ramen en openingen in het kantoor. Er moeten ook lampen worden geïnstalleerd op strategische plaatsen op de werkplek.

2. Strategisch gebruik van kleuren in de omgevingen

Kleurenpsychologie is een theorie die veel wordt gebruikt in marketing en andere gebieden, en die gebaseerd is op de veronderstelling dat onze hersenen anders reageren wanneer zij bepaalde tinten zien.

Om een stimulerende kantoor ontwerp te creëren, is het een goede gewoonte om strategische kleuren te kiezen voor het schilderen van de muren en de details van de omgeving. Wit, bijvoorbeeld, wordt geassocieerd met reinheid maar is niet inspirerend, waardoor het een ideale kleur is voor omgevingen zoals de badkamer en de keuken.

Voor bedrijven waar werknemers hun creativiteit moeten stimuleren, zoals reclamebureaus, kan oranje een interessante kleur zijn. Voor plaatsen waar je kalm moet blijven, zoals call centers, zijn blauw en lichtgroen goede opties om te schilderen.

3. Keuze van meubilair

Opdat de medewerkers van een bedrijf meer zouden produceren, moeten de meubelen functioneel en comfortabel zijn. Bij de aankoop van stoelen, bijvoorbeeld, is het raadzaam te kiezen voor stoelen met een goede ergonomie en die verstelbaar zijn.

De verstelbare stoelen kunnen worden aangepast aan de lengte van elke persoon, waardoor het handhaven van een goede lichaamshouding wordt vergemakkelijkt. Dit voorkomt gezondheidsproblemen, zoals rugpijn.

De kantoor ontwerp moet functioneel zijn, met bureaus met laden en tussenschotten, waardoor de papieren en het kantoormateriaal altijd zeer goed georganiseerd kunnen worden. Zo verspilt je geen tijd met zoeken naar waar bijvoorbeeld een map of belangrijk document is.