verplaatsbare infraroodverwarming

Hoe werkt verplaatspare infraroodverwarming?

In deze dure tijden qua energiekosten (en inflatie) is het verstandig om slim om te gaan met je energiekosten. Verplaatsbare infraroodverwarming kan hierbij een prima alternatief zijn voor de meer traditionele manier van verwarmen via een gasketel. Maar wat is infraroodverwarming precies voor verwarmingstype? Hoe werkt verplaatsbare infraroodverwarming? En welke aantrekkelijke voordelen heeft deze manier van verwarmen te bieden?

Verplaatsbare infraroodverwarming: uitleg & werking

Wat is infraroodverwarming en hoe werkt deze precies? Onder infraroodverwarming worden verwarmingspanelen verstaan, die op elektriciteit werken. Kenmerkend voor infraroodverwarming is dat er heel lokaal verwarmen. De infraroodstraling van dit soort panelen verplaatst zich door een ruimte, totdat het een persoon of een object tegenkomt. Op deze manier wordt er dus heel plaatselijk verwarmd. En dat heeft de nodige voordelen.

verplaatsbare infraroodverwarming

De voordelen van portable infraroodpanelen

Een van de grootste voordelen van infrarood panelen gebruiken als verwarmingsmethode, is dat je hiermee geen complete ruimte hoeft te verwarmen. Alleen de personen of objecten in een betreffende ruimte krijgen de warmte te voelen van de panelen. En dat scheelt natuurlijk een hoop energie in vergelijking met het verwarmen van een totale ruimte. Zeker in deze dure tijden van energiecrises is dit aangenaam. Jouw portemonnee profiteert optimaal van infraroodverwarming, doordat je aanzienlijk minder kosten maakt.

Een ander voordeel is dat het milieu blij is met jouw keuze. Bij elektrisch verwarmen via infrarood panelen wordt er namelijk minder een beroep gedaan op fossiel brandstoffen. Je verbruikt namelijk geen gas meer, wat ervoor zorgt dat jouw CO2-uitstoot omlaag gaat en je minder lucht vervuilt.

Ten slotte is fijn dat er een grote keuze is aan soorten panelen. De panelen die infrarood verwarmen zijn daarnaast goed betaalbaar en niet overdreven duur. Dus tel uit je winst!

Bekijk nu het complete assortiment van de verwarmingsspecialist

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden die infraroodpanelen te bieden hebben voor een efficiënte verwarming thuis, op kantoor of in je bedrijf? Bekijk dan nu onze complete collectie infraroodpanelen en bestel jouw infraroodverwarming voordelig en gemakkelijk online via onze webshop. Je zit er dan straks heerlijk warmpjes en relaxed bij. Graag tot ziens in onze voordelige webwinkel!