Beuk

Een beukenhaag kweken

Een beuk is een ideale vorm voor het maken van een mooie beukenhaag. De beukenhaag wordt niet altijd geplaatst om privacy te waarborgen, maar wel vanwege de mooie en fijne uitstraling. Ook zijn er vele voordelen wanneer je kiest voor een haag van beuken. Het zijn altijd groene planten, waardoor je het hele jaar kan genieten van een frisse uitstraling.

Beuk

De voordelen:

1.     Als een van de meest belangrijkste reden, heeft de beukenhaag een meer natuurlijke look. Deze zorgt ervoor dat je op een informele manier een haag vormt tussen twee stukken land of tuin. Dit is de hoofdreden waarom mensen die op zoek zijn naar een informele, sierlijke haag voor een natuurlijke look voor een Beukenhaag zullen kiezen in plaats van een altijdgroene haag. 

2.     Voor mensen met een budget, is de prijs een goede reden om een beuk aan te schaffen in plaats van anderen haagplanten, omdat ze over het algemeen niet duur zijn. 

3.     Het is zo dat de meeste beukenhaag planten planten zijn uit Nederland, dus het voelt alsof ze thuishoren, je ziet ze overal in het straatbeeld.

4.     De meeste Beukenhaag planten hebben een sterke bladbedekking, met bloemen of besjes, wat meestal niet het geval is bij altijdgroene planten die meer een “bescheiden” look hebben.

5.     Het is ook zo, dat de meeste Beukenhaag planten weinig tot geen onderhoud nodig hebben, terwijl altijdgroene planten wel één keer per jaar gesnoeid moeten worden.

6.     Als Beukenhaag planten niet gesnoeid worden, zullen ze zelfs natuurlijk groeien, met als resultaat dat ze hun natuurlijke look behouden.