leg vloer

De voordelen van een eiken vloer

Bij het uitzoeken van een geschikte vloer, bijvoorbeeld voor in huis of op het kantoor, is het noodzakelijk dat je op de hoogte bent van de voordelen van verschillende vloeren. Ben je momenteel benieuwd naar de voordelen van een vloer van eikenhout? Dan is de kans groot dat je de volgende voordelen mee kunt nemen in jouw overweging. 

Een duurzame vloer

Allereerst is een eiken vloer ontzettend duurzaam. Helaas is niet voor iedereen helemaal duidelijk wat duurzaam nou eigenlijk betekent. De duurzaamheid zegt iets over de levensduur in samenhang tot de CO2 footprint van de vloer. Hierdoor is het een goede investering wanneer je lang gebruik wilt maken van de vloer. De vloeren gaan vaak lang mee en zijn van goede kwaliteit. Zelfs bij intensief gebruik van de vloer, zal dit weinig tot geen slijtage als gevolg hebben. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk om de vloer goed te onderhouden. 

Eiken Vloer

Gemakkelijk onderhoud

Het is dus belangrijk om een eiken vloer goed te onderhouden als je er lang plezier van wilt ervaren. Gelukkig is het onderhouden van deze vloeren redelijk makkelijk. Je kunt de vloer gemakkelijk schoonmaken en ontstoffen, wel is de vloer gevoelig voor water. Hierom wordt het afgeraden om de vloer geheel vochtig te maken tijdens het schoonmaken. 

De vloer zorgt voor een gezellige knusse sfeer

Iedere houten vloer heeft een gezellige en een knusse sfeer, bijvoorbeeld in huis of op het kantoor. Daarnaast is een houten vloer ook nog eens tijdloos. Natuurlijk zijn dit erg moderne vloeren, maar daarentegen ook een hoop ouderwetse eiken houten vloeren. Over het algemeen zijn de vloeren tijdloos. Kortom, de vloer brengt erg veel voordelen met zich mee en is mogelijk geschikt voor jouw woning of kantoor.

donker houten vloer