De Mexicaanse hangmat is zeer in trek

Je hebt de hangmat en je hebt de Mexicaanse hangmat. En dat zijn twee verschillende matten. Gemene deler is dat ze beide erg comfortabel liggen en je een perfecte nachtrust kunnen bezorgen. Het unieke aan de Mexicaanse hangmat is dat ze allemaal met de hand gemaakt worden. De Mexicaanse uitvoering van deze hangmat is oorspronkelijk afkomstig uit Yucatan. De manier waarop ze gemaakt worden is overigens al eeuwenoud. De Mexicaanse hangmat is gemaakt van katoen, terwijl de spreidtouwen doorgaans van nylon zijn. 

Een open en geweven structuur

Omdat sprake is van een open geweven structuur, is de Mexicaanse mat meer kwetsbaar dan de reguliere hangmat. Het is vooral oppassen geblazen met knopen en gespen. Die kunnen namelijk achter de draden blijven hangen en haken. Zo kan schade aan de hangmat ontstaan. Doorgaans worden de hangmatten uit Mexico in drie verschillende maten aangeboden. Je hebt de enkele uitvoering van 900 gram, je hebt de dubbel van 1200 gram en de grootste is doorgaans de familiaal, dat staat voor 1400 gram. 

Unieke kleuren maken een unieke hangmat

Mexicaanse hangmatten vallen vaak op door de kleuren die worden gebruikt. Ze worden met de hand gemaakt en zitten er tussen vrijwel alle hangmatten verschillen in de kleuren. Zo heb je een unieke hangmat in je bezit, waarvan er zelden een precies identieke gemaakt is! Bij de meeste leveranciers kun je aangeven dat je een bepaalde voorkeur hebt voor een kleur. 

Mexicaanse hangmat; ofwel een nethangmat

Mexicaanse hangmatten noem je ook wel nethangmatten. Het gaat altijd om unieke en met de hand gemaakte ligmatten. De kleurencombinaties zijn oneindig en op verzoek kunnen er talloze patronen in de hangmat gemaakt worden. Net als de gewone hangmat is het buitengewoon comfortabel liggen. Sterker nog; het is bewezen dat slapen in de hangmat gezondheidsvoordelen oplevert. Zeker als je de perfecte diagonale lighouding in acht neemt.

Lekker in slaap vallen in een Mexicaanse hangmat

Het is bewezen dat wanneer je in een hangmat slaapt, je eerder in slaap valt. Ook geraak je eerder in diepere slaap en slaap je ook langer dieper. Dat betekent dat de hersenen uitstekend gereset worden en dat je ook tussen de oren echt tot rust komt. Door de hangmat verneem je de drukpunten niet en krijgt je lichaam toch de ondersteuning die gevraagd wordt. Net als voor de reguliere hangmat geldt, is ook de Mexicaanse variant aan een opmars bezig sinds de standaard voor de hangmat er is. Waar je vroeger veroordeeld werd door twee bevestigingspunten waartussen je de hangmat bevestigde, daar kun je met de moderne standaard alle kanten op. Je kunt deze hangmat van Marañon met de zon meeverhuizen en je kunt hem zelfs in je slaapkamer plaatsen! Met speciale dank aan de standaard gebruiken meer mensen de Mexicaanse hangmat. En al die mensen zullen ervaren dat je beter slaapt op een hangmat. Nu alleen leren in- en opstappen en voorzichtig zijn met gespen en knopen. Het zou zonde zijn je geweven hangmat te beschadigen.