Brandwerende kluis

Brandwerende kluis online gekocht

Sinds kort hebben wij een brandwerende kluis gekocht. Deze aanschaf hadden wij veel eerder moeten doen, maar eigenlijk is het er nooit van gekomen. Tot er op een gegeven moment bij onze buren een brand was uitgebroken. Behalve veel materiële spullen zijn zij ook diverse foto’s en andere belangrijke papieren kwijt. Vooral de foto’s is erg, want daar kan je nooit meer aankomen. Dit heeft ons wel aan het denken gezet en daarom hadden wij besloten om een eigen safe aan te schaffen. Een model waar wij onze foto’s en andere waardevolle spullen in op konden bergen.

Een stevige brandwerende kluis

Via de website van de Brandkastenfabriek Van den Hoven hebben wij een mooi model gevonden en gekocht. Echter hebben wij wel eerst de nodige informatie hierover opgevraagd. Vooral omdat er te lezen was op deze site, dat er verschillende modellen te koop waren. Ook de zin of je nu alleen documenten of ook data wilt opbergen sprak ons aan. Want het blijkt dat dat niet tegen hoge temperaturen kan en hierdoor de kans loopt om te beschadigen, wanneer je niet voor de juiste safe kiest. Omdat wij beide spullen in deze kast wilden hebben, hebben wij eerst de nodige informatie opgevraagd.

Inmiddels is deze safe al geleverd en netjes op de juiste plaats in onze kelder gezet. Best wel een fijn idee om al onze belangrijke materialen hierin op te kunnen bergen. Mocht er ooit een brand uitbreken, dan liggen deze spullen hier zo goed als veilig.